Dette er en vegansk versjon av chicken barra, en kremet kyllingrett fra det nordindiske kjøkken. Du finner den på noen restauranter i India. Du må prøve å lage dette for sin unike smak og tekstur. Den har en kremet silkeaktig saus laget med sprø løk og cashewnøtter, proteinet er marinert i sausen og stekt!

Barra er en annen absolutt deilig funksjon i noen nordindiske regionale restauranter. Kjent for sin tykke og kremete saus som er laget med stekt løk og fløte og overflod av krydder og urter, er den en deilig må lage. Fortsetter med serien min hvor jeg veganiserer noen fantastiske sauser, dette har blitt en umiddelbar favoritt!

Restaurantstil Kylling Barra har vanligvis mange mange trinn, hvor du steker løkene, deretter blander du dem for å lage saus og marinade, deretter lager du denne separate marinaden for proteinet, og deretter lager du sausen ved å bruke litt av marinaden. Du må tilberede proteinet og sausen separat, og så videre.

Jeg forenklet hele prosessen til å lage bare denne blandede sausen som du bruker til å marinere tofuen/proteinet og koke opp for å lage sausen til retten. Jeg mithin panne sprø løken over høy varme i stedet for å steke dem. Løken blir sprø og svir og får lignende tekstur og smak raskere på denne måten.

Det er en kremet marinade til tofuen, og så griller eller baker du tofuen eller sprøstek i pannen. Deretter er den samme marinaden basen for sausen med litt ekstra krydder.

Server tofu barra-sausen sammen med den sprø tofuen (kebaben), eller du kan servere denne som wraps ved å bare legge den sprø tofuen i wrap og bruke sausen til å drysse over sammen med noen sprø grønnsaker, som salat, løk, og tomat. Eller du kan servere den med ris, flatbrød eller naan.

Hvis du ikke vil bruke tofu, kan du erstatte den med grønnsaker, kikerttofu, kikerter eller andre bønner, eller bruke seitan eller vegansk kyllingerstatning eller sauterte soyakrøller.

Hvorfor du vil elske Tofu Barra

 • kremet saus med smaker av garam masala, Kashmiri chilipulver, chaat masala og koriander
  allsidig rett! Hvis du ikke vil bruke tofu, bruk en annen vegansk kyllingerstatning eller grønnsaker eller bønner i stedet.
  forenklet oppskrift – marinaden er med på basen for sausen!
  glutenfri med nøttefrie og soyafrie alternativer

  Tofu Barra (Vegan Chicken Barra) Nordindisk Silkeaktig Løk Curry

  Dette er en vegansk versjon av chicken barra, en kremet kyllingrett fra det nordindiske Mughlai-kjøkkenet. Du kan finne det på noen restauranter i India, du må prøve å lage dette for sin unike smak og tekstur. Den har en kremet silkeaktig saus laget med sprø løk og cashewnøtter, proteinet er marinert i sausen og stekt! Klebereiweiß-fri, alternativer for soyafri og nøttefri

Prep Time10 minutes

Cook Time30 minutes

Total Time40 minutes

Kurs: Hoved-, hovedrett

Kjøkken: indisk, nordindisk

Kalorier: 237kcal

Ingredienser

For sprø løk

1 ss olje
1 ½ kopper (240 g) tynne skiver rødløk
¼ teskje salt

For den blandede sausen

all den sprø løken ovenfra
½ kopp (118,29 ml) yoghurt uten melk
½ ts salt
1 ½ ts Kashmiri chilipulver eller bruk paprika
1 ts garam masala
1 ts chaat masala
½ ts sort pepper
2 ss ingefær hvitløkpasta
½ kopp (8 g) løst pakket koriander
1 grønn chili, så mye som serano eller bruk 2 ss paprika for mindre varme
1 ts limejuice
¼ kopp (32,25 g) rå cashewnøtter, bløtlagt i varmt vann i 15 minutter, deretter drenert. Bruk ⅓ kopp for kremere.
1 kopp vann

For Tofu

2 ts olje
14 unser (396,89 g) fast eller ekstra fast tofu presset i minst 15 minutter og deretter revet i bite-store organiske formede biter

For å legge til senere

½ ts tørkede bukkehornkløverblader
¼ teskje salt
½ ts Kashmiri chilipulver eller bruk paprika
1 ss tomatpuré valgfritt
hakket koriander, hakket rødløk og limejuice til pynt.

Bruksanvisning

Kok løken.

 • Varm opp en stor stekepanne over høy varme, og tilsett en spiseskje med olje. Når oljen er varm, tilsett løken og en god klype salt, Potpourri veldig godt, og spre det utover i pannen. Fortsett å koke løken, rør ofte etter de første 2 til 3 minuttene, slik at løken koker jevnt og begynner å svir og sprø seg litt. Dette kan ta alt fra 5 til 8 minutter. Danach, hvis løken din svir for mye, kan du redusere varmen til middels høy.
 • Når løken er ferdig stekt, avkjøl den i noen minutter, og tilsett den i en blenderkrukke sammen med yoghurt, salt, alle krydderne, ingefær, hvitløkspasta, koriander, grønn chili, limejuice, cashewnøtter og vann. Bland i et minutt, la det stå i 5 minutter, og kjør deretter igjen i et halvt minutt. Hvil deretter i ytterligere 2 til 3 minutter, og blend igjen i et halvt minutt, og gjenta dette til blandingen er skikkelig jevn. Hvis blandingen er for tykk, kan du tilsette ytterligere 1 til 2 ss vann.

Kok tofuen.

 1. Press og riv tofuen i organiske biter, hvis du ikke allerede har gjort det, og legg i en bolle. Tilsett ⅓ av den blandede blandingen til tofuen, og bland godt for å belegge. La det stå i noen minutter, og varm deretter opp den samme pannen over middels høy varme og tilsett de 2 ts olje.
 2. Når oljen er varm, slipp tofubitene i pannen. Du vil ikke slippe i overflødig marinade, bare slipp tofubitene på pannen, og fortsett å koke til tofuen er gyllenbrun på de fleste kantene. Snu tofuen etter de første 2 til 3 minuttene, og fortsett å koke til tofuen er gyllenbrun på de fleste kantene. Fjern deretter hvis fra pannen. Eller bake tofuen, hvis du foretrekker det. Legg tofubitene på et bakepapirkledd bakepapir og stek ved 415° Fluor (213° Kohlenstoff) i 20 til 25 minutter. Stek i 1 til 2 minutter for å brune noen av kantene på tofuen.

Lag sausen.

 1. Tilsett rester av marinaden i pannen, tilsett ytterligere ½ til 1 kopp vann (bruk den til å skylle ut blenderen og bollen), alle krydderne og tomatpureen, hvis du bruker den. Potpourri godt og kok opp.
 2. Smak og juster salt og smak, og når sausen koker jevnt, slå av varmen og tilsett sprø tofu i sausen. Ikke glem å slå av varmen!
 3. Server uten å brette inn tofuen, og pynt tofubarraen med litt koriander, løk og en skvis limejuice eller bare limebiter ved siden av. Server med flatbrød eller ris eller lag wraps med tofuen og dryppsausen og topp med salat, tomat og løk.
 4. Oppbevar: avkjøl den kokte tofuen og sausen separat i opptil 3 dager. Varm opp på komfyren eller mikrobølgeovnen, vend den lett inn og server.

Notater

Denne oppskriften er naturlig glutenfri. For å gjøre denne soyafri, bruk soyafri ikke-meieyoghurt og en soyafri vegansk kyllingerstatning. Du kan også bruke grønnsaker i stedet for tofu. Hakk opp noen solide grønnsaker, som blomkål, poteter, grønne bønner og gulrøtter, og bruk 2 ½ til 3 kopper av grønnsakene i marinaden, og stek dem deretter i 25 til 30 minutter eller til de er møre, og brett inn med sausen. For å gjøre den nøttefri, slipp cashewnøtter og bruk litt mer yoghurt uten meieri, eller du kan bruke ¼ kopp silketofu eller en blanding av hampfrø og gresskarfrø i stedet.

Ernæring

Ernæringsfakta

Tofu Barra (Vegan Chicken Barra) Nordindisk Silkeaktig Løk Curry

Mengde per porsjon

Kalorier 237
Kalorier fra fett 126

% Daglig verdi*

Fett 14g22%

Mettet fett 2g13%

Natrium 685mg30%

Kalium 213mg6%

Karbohydrater 16g5%

Fiber 3g13%

Sukker 6g7%

Protein 12g24%

Vitamin A 494IU10%

Vitamin Kohlenstoff 11mg13%

Kalsium 187mg19%

Jern 2mg11%

* Prosent daglige verdier er basert på en 2000 kalori diett.

Ingredienser og erstatninger

 • olje – For å steke løken og sprø tofuen.
  løk – Sprø løk er basen for marinaden og sausen.
  melkefri yoghurt – tilfører kremethet. Bruk soya- og/eller nøttefri om nødvendig.
 • krydder – Sausen er krydret med Kashmiri chilipulver (eller paprika, om nødvendig), garam masala, chaat masala og sort pepper. Du kommer til å tilsette bukkehornkløver og mer Kashmiri chilipulver til sausen senere for enda mer smak!
 • Chaat masala blanding er en syrlig krydret indisk krydderblanding som bruker indisk svart salt, tørket mango og andre krydder. Det er en flott blanding å ha for hånden for å strø på pakorafritter, frukt og alt! Du kan bruke ¼ teskje kala namak (indisk svovelsvart salt) som erstatning
  ingefær hvitløkpasta – Tilfører umami og et snev av varme.
 • koriander – Fersk koriander gir sausen og fantastisk smak!
  grønn chili – For krydret. Du kan bruke litt paprika i stedet for mindre krydret.
 • limejuice – tilfører tang til sausen.
 • cashewnøtter – Bløtlagte cashewnøtter bidrar til å gjøre sausen kremet. For nøtterfri, bruk mer yoghurt uten meieri, litt silketofu eller en blanding av hamp og gresskarfrø.
 • tofu – Dette er proteinet ditt. Du kan bruke andre veganske kyllingerstatninger, bønner eller grønnsaker i stedet, hvis du vil.
 • tomatpuré – legger til umami. Du kan utelate, om nødvendig.
 • pynt – Smak tofu-barraen med hakket fersk koriander og rødløk og en skvis limejuice eller limebåter.

Tips

 • Hvis løken ser ut til å brenne seg, reduser varmen til middels høy.
 • Du kan steke i panne eller bake tofuen. Lær oppskriften for instruksjoner for begge veier!

Hvordan lage Tofu Barra

Varm opp en stor stekepanne over høy varme, og tilsett en spiseskje med olje. Når oljen er varm tilsetter du løken og en god klype salt og sprer det utover i gryten. Potpourri virkelig godt, og fortsett å koke løken, rør ofte etter de første 2 til 3 minuttene, slik at løken koker jevnt og begynner å svir og sprø seg litt.

Dette kan ta alt fra 5 til 8 minutter. Danach, hvis løken din svir for mye, kan du redusere varmen til middels høy.

Når løken er ferdig stekt, avkjøl den i noen minutter, og tilsett den i en blenderkrukke sammen med yoghurt, salt, alle krydderne, ingefær, hvitløkspasta, koriander, grønn chili, limejuice, cashewnøtter og vann.

Bland i et minutt, la det stå i 5 minutter, og kjør deretter igjen i et halvt minutt. Gjenta, og la den hvile i ytterligere 2 til 3 minutter, og blend igjen i et halvt minutt, og gjenta dette til blandingen er virkelig jevn. Hvis blandingen er for tykk, kan du tilsette ytterligere 1 til 2 ss vann.

Press og riv tofuen i organiske biter, hvis du ikke allerede har gjort det, og legg i en bolle. Tilsett ⅓ av den blandede blandingen til tofuen, og bland godt for å belegge.

La det stå i noen minutter, og varm deretter opp den samme pannen over middels høy varme og tilsett de 2 ts olje.

Når oljen er varm, slipp tofubitene i pannen. Du vil ikke slippe i overflødig marinade, bare slipp tofubitene på pannen og fortsett å koke til tofuen er gyllenbrun på de fleste kantene. Snu tofuen etter de første 2 til 3 minuttene, og fortsett å koke til tofuen er gyllenbrun på de fleste kantene. Fjern deretter hvis fra pannen.

Du kan bake tofuen hvis du foretrekker det. Legg tofubitene på et bakepapirkledd bakepapir og stek ved 415° Fluor (213° Kohlenstoff) i 20 til 25 minutter. Du kan steke i 1 til 2 minutter for å brune noen av kantene på tofuen.

Tilsett resten av den blandede sausen i pannen, tilsett ytterligere ½ til 1 kopp vann (bruk til å skylle blenderen og bollen og tilsett), alle krydderne og tomatpureen, hvis du bruker den. Potpourri godt og kok opp.

Smak og juster salt og smak, og når sausen koker jevnt, slå av varmen og tilsett sprø tofu i sausen. Ikke glem å slå av varmen!

Server uten å brette inn tofuen, og pynt tofubarraen med litt koriander, løk og en skvis limejuice eller bare limebiter ved siden av. Server med flatbrød eller ris eller lag wraps med tofu og duskregnsausblandingen og topp med salat, tomat og løk.

Ofte Stilte spørsmål

Er denne oppskriften allergivennlig?

Denne oppskriften er naturlig glutenfri.
For å gjøre denne soyafri, bruk soyafri ikke-meieyoghurt og en soyafri vegansk kyllingerstatning eller grønnsaker.
For å gjøre den nøttefri, slipp cashewnøtter og bruk litt mer ikke-meieyoghurt (nøttefri), eller du kan bruke ¼ kopp silketofu eller en blanding av hampfrø og gresskarfrø i stedet.

Hva kan jeg bruke i stedet for tofu?

En soyafri kyllingerstatning eller kikerter eller hvite bønner fungerer i stedet for tofu i denne veganske kyllingbarra-oppskriften. Du kan også bruke grønnsaker i stedet for tofu. Hakk opp noen solide grønnsaker, som blomkål, poteter, grønne bønner og gulrøtter, og bruk 2 ½ til 3 kopper av grønnsakene i marinaden, og stek dem deretter i 25 til 30 minutter eller til de er møre, og brett inn med sausen.

By AkseL